Chec cu fructe de padure

Checul este usor de facut si foarte iubit de multa lume, iar atunci cand nu stiti ce sa preparati pentru invitati, checul este ideal si pe gustul tuturor.
Ingrediente:
- 5 oua (separam albusurile de galbenusuri)
- 4 linguri de ulei
- 200 gr de zahar brun
- 200 gr de faina
- 100 gr de fructe de padure
- 50 gr de pudra roscove
- esenta de vanilie
- un pliculet de zahar vanilat si unul de praf de copt
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul inainte de toate.
Mixam albusurile si cand se intaresc punem zaharul si esenta de vanilie si continuam sa mixam pana cand acesta se topeste.
Intr-o farfurie adaugam peste galbenusuri cele 4 linguri de ulei si amestecam, apoi le adaugam in compozitia de albusuri, amestecand in continuare cu mixerul.
Punem praful de copt peste faina, iar apoi adaugam faina treptat in compozitie, amestecand incontinuu. Impartim compozitia in doua. Peste o parte adaugam pudra de roscove, amestecata in prealabil cu putina apa ca sa devina o pasta.
Intr-o tava in care am pus hartie de copt turnam compozitia simpla si peste ea adaugam compozitia cu pudra. Cu un cutit facem un zigzag in tava. Adaugam o parte din fructe (peste care am pus putina faina) si apoi bagam tava la cuptor. Dupa 10 - 15 min scoatem tava si adaugam restul de fructe. Mai lasam la cuptor 30 - 40 minute.
Pofta buna!!


Comentarii

Postări populare