Te Iubesc Mai Mult - Jennifer Murphy

Am inceput anul 2016 cu forte proaspete si mi-am propus ca in acest an sa citesc cat mai multe carti.
Cartea despre care am sa va povestesc este un roman de dragoste, dar este ceva mai diferit, chiar daca are o poveste de dragoste, cartea contine actiune si putin suspans. 
Cartea ne prezinta un bărbat egoist, trei neveste uşor de manipulat, o fiică pasionată de dicţionare, o crimă aparent perfectă şi un poliţist prins între iubire şi datorie. Picasso Lane are doar 12 ani atunci când tatăl ei, avocatul Oliver (barbatul egoist), este găsit mort în casa de vacanţă pe care familia a închiriat-o pentru câteva zile. Principala suspectă este Diana, mama lui Picasso... cel puţin până când poliţia află de existenţa lui Jewels, cea de a doua soţie a lui Oliver, şi a lui Bert, cea de a treia soţie. Văduvele susţin că nu s-au întâlnit niciodată, ceea ce nu este adevarat pentru ca timp de cateva luni se intalneau in parc si vorbeau despre planul de ucidere al lui Oliver. Picasso însă ştie mai bine, doar îşi aminteşte de vizitele misterioase în miez de noapte, de întâlnirile prin parcuri şi de planurile ticluite pe la colţuri. Picasso incearca sa impiedice aceasta nenorocire chiar daca uneori face referire la anumite intamplari, tot nu reuseste sa-i arate mamei ca ea aflase de planul lor.Povestea se complică atunci când fiecare dintre cele trei femei pretinde că a renunţat în ultima clipă la planul de a-l ucide pe Oliver Lane.
 Aşadar, cine a săvârşit crima?
Cele trei neveste nu au aflat niciodata cine la ucid pe Oliver, pentru ca planul lor nu se finalizase, iar Bert nu a mai ajuns la casa de vacanta pentru a-l ucide pe Oliver, asa cum era in plan, Picasso in dimineata in care Oliver trebuia sa fie ucis, s-a trezit mai devreme, a luat arma de unde mama ei o pusese pentru Bert, s-a pus pe scaun ca sa para inalta si cand la strigat pe tatal ei, a tras trei focuri de arma, s-a dus la baie si-a curatat hainele, a ascuns pistolul in costumul de baie si l-a ingropat in castelul de nisip pe care-l construise cu tatal ei.
Picasso si-a jucat rolul de copil nevinovat si niciodata politia nu a aflat care este adevaratul ucigas al lui Oliver.
Dupa intalnirea celor trei neveste la un an de la incident, ele nu au mai vorbit niciodata si fiecare si-a refacut viata.
Este un roman care te tine in suspan si iti lasa impresia ca cele trei neveste l-au ucis cu adevarat, dar la final ai surpriza sa afli ca tocmai fiica lui la omorat.
Sper sa va placa cartea si spor la citit!!
''O minciuna spusa destul de des devine adevar!!"

Comentarii

Postări populare