Tragedie in trei acte - Agatha Christie

Tragedie in trei acte, seria Hercule Poirot este un roman politist care prezinta trei crime savarsite de acelasi personaj, Sir Charles.
Prima tragedie are loc intr-o seara cand cei treisprezece musafiri sosesc la cină invitaţi de actorul Charles Cartwright. Însă pentru blândul reverend Stephen Babbington avea să fie o seară deosebit de tragică, întrucât se îneacă bând un cocktail şi moare. Dar când paharul de martini este trimis la analiză, se descoperă urme de otravă - aşa cum a prevăzut Poirot. Chiar şi mai multe necazuri se întrevăd însă pentru micuţul detectiv belgian, căci nu există nici un motiv pentru această crimă.
Dar cand un prieten al aceluiasi actor moare (doctorul Bartholomew Strange) in circumstante asemanatoare, nu mai este nici o indoiala ca poate fi vorba de niste asasinate. Lipsa unor motive il pun in incurcatura pe Poirot.
Poirot, Sir Charles, Egg si Satterthwaite analizeaza fiecare persoana care a fost invitata la cele doua petreceri si au luat parte la ambele crime.
Are loc si cea de-a treia crima, totul se intampla intr-un sanatoriu, moartea fiind una banala, iar doamna Rushbridger moare din cauza unei bomboane de ciocolata.
Hercule Poirot in urma unor investigatii descopera adevaratul criminal (Sir Charles).
Motivul acestor crime era pasiunea pe care o purta lui Egg, iar pentru a fi fericit alaturi de ea, a pus in aplicare acest plan (la inceput rolul de indragostit care nu reuseste sa-si dea seama de pasiunea iubitei lui pentru el si se preface ca domnisoara Lytton Gore (Egg) era indragostita de Oliver Manders), stia foarte bine ca Egg tinea la el, dar exista un obstacol in calea fericirii lor, stiut doar de Charles, acela ca era casatorit si nevasta lui era internata intr-un azil de nebuni si nu putea obtine divortul (de aici si a treia crima).
Sit Batholomew stia de trecutul lui Charles si nu ar fi permis casatoria cu Egg (o tanara domnisoara mai mica decat Charles si care nu banuia nimic de trecutul acestuia) de aceea a fost inlaturat, iar bietul preot Babbington a fost otravit la intamplare, otrava era menita pentru oricare dintre cei invitati cu exceptia a trei persoane (Egg, Charles si Strange).
Sensul acestor crime este unul foarte ciudat, mobilul pentru uciderea lui Stephen Babbington era, nici mai mult, nici mai putin decat sa serveasca drept repetitie generala.
Aceasta este povestea pe scurt, sper sa va placa, spor la citit!!

Comentarii

Postări populare