De la ce varsta ar trebui sa ne machiem?

Cred ca este o intrebare foarte buna
De la ce varsta te poti machia?
Ei bine, totul depinde de voi, dar din punctul meu de vedere, cat mai tarziu, in anul 2020 trendul este unul cat mai natural, iar daca nu ai nevoie de machiaj, de ce ai folosi?
Psihologii spun ca pentru unele fete machiajul inseamna un pas catre maturitate.
Poate vedeti in clasa fete care se machiaza sau pe strada, rezistati tentatiei si ganditi-va daca tenul vostru are nevoie de machiaj.
Daca unele fete fac lucrul asta este pentru ca vor sa se faca remarcate in randul baietilor. Desi au permisiunea de la parinti de a purta machiaj, ar trebui sa stiti ca nu trebuie sa exagerati, folositi doar mascara si un gloss este suficient pentru inceput.
Daca tot te machiezi, ai grija la produse si la calitatea acestora, nu te lua dupa pret, un produs scump nu inseamna ca este si bun pentru tenul tau. Trebuie sa folosesti produse de calitate ca sa nu iti distrugi pielea.
Nu exagera, machiajul trebuie sa te faca mai frumoasa, nu caraghioasa.
Machiajul nu trebuie sa fie o masca, el trebuie sa fie cat mai simplu si natural.
Am tot vazut adolescente care se machiaza, nu soft, strident ca sa se vada de la distanta, nu inteleg de ce, tenul lor este atat de curat, incat nu au nevoie de fond de ten si alte produse.
In aceasta perioada adolescentina, gelul de curatare si o crema de fata sunt suficiente, iar daca tenul prezinta probleme un medic dermatolog sigur te va indruma catre un tratament care sa de-a randament si sa nu fie nevoie de machiaj.
Folosirea de la o varsta mica a acestor produse de machiaj duce la imbatranirea prematura a tenului si la aparitia ridurilor de la o varsta tanara.
Nu zice nimeni atunci cand va duceti la un eveniment sa nu va machiati mai diferit, dar nu o faceti zilnic, nu este ok. Si nu spun eu asta, o spun chiar specialistii, eu doar va dau un sfat, pentru ca vad aproape zilnic pe facebook, instagram, dar si pe strada adolescente machiate strident.
Cu cat ai mai bine grija de tenul tau si il protejezi, cu atat el va arata mai bine pe o perioada lunga de timp.





Comentarii

Postări populare