Coaste de porc la cuptor

Se aproprie sarbatorile, iar carnea de porc este specifica acestui sezon, m-am gandit ca in aceasta postare sa va arat o reteta la cuptor care contine costite de porc, iar pentru a o prepara avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- cateva coaste de porc
- 2 linguri de pasta de rosii
- 2 linguri de miere
- 4 linguri de ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- cimbru
- oregano
- foi de dafin
- o lingura de boia
- sare
- piper
- 4-5 linguri de apa, la final inainte de a pune coastele la cuptor

Mod de preparare:
Pregatim un bol mare in care pisam usturoiul, adaugam toate ingredientele (oregano, cimbru, foi de dafin, pasta de rosii, mierea, uleiul de masline, boia de ardei, sarea si piperul), amestecam toate aceste ingrediente pana cand se formeaza o pasta. Punem coastele de porc in pasta pregatita si le ungem bine, se acopera bolul cu o folie alimentara si se pune la frigider pentru aproximativ o ora. Inainte de a scoate compozitia de la frigider incalzim cuptorul, scoatem coastele de porc marinate de la frigider si le asezam in tava pregatita, la mine tava era prea mare pentru cantitatea de coaste si am pus intr-un vas de yena. Turnam peste bucatile de coaste 4-5 linguri de apa si punem sosul ramas in bol. Introducem tava in cuptor pentru aproximativ o ora, din cand in cand scoatem vasul pentru a intoarce coastele. Cand carnea este rumenita o scoatem de la cuptor si putem sa o servim cu garnitura preferata.
Cam aceasta a fost reteta de costite de porc, mi-au iesit foarte gustoase, sper sa va placa si sa incercati aceasta reteta, este foarte usoara si nu necesita mult timp.






Comentarii

Postări populare