Regatul Furtunilor (Grisha #2) de Leigh Bardugo

Un ţinut fabulos: Ravka
O elită magică: Grisha
O eroină cu superputeri: Alina Starkov


"Întunecatul", conducătorul Grishei, a supravieţuit bătăliei din Falia Umbrei şi reapare cu o putere înzecită şi un plan diabolic. Cu ajutorul lui Sturmhond, un corsar faimos, Alina Starkov se întoarce în ţara pe care a părăsit-o, hotărâtă să lupte cu forţele ce ameninţă Ravka. Dar pe măsură ce puterea ei creşte, se vede prinsă tot mai mult în jocul de magie interzisă al Întunecatului, ce o îndepărtează de Mal. Alina trebuie să aleagă între ţara ei, puterea pe care o are şi dragostea pentru Mal — altfel riscă să piardă totul în faţa asaltului iminent.
Regatul Furtunilor este un volum fascinant, magic, plin de actiune si suspans, in care autoarea pune in evidenta fiecare scena, iar personajele sunt din ce in ce mai puternice. Actiunea in acest volum este mai intensa si mai profunda, in care personajele trebuie sa depaseasca toate obstacolele pentru al infrange pe Intunecat si a restabili din nou armonia.
Alina (invocatoarea soarelui) desi este cuprinsa de un sentiment de singuratate, responsabilitatile de la palat, incercarea de a controla si stapani amplificatoarele, este un personaj puternic, curajos si care infrunta cu maretie toate incercarile la care este supusa.
Nikolai este printul puternic de la palat, care isi iubeste poporul si isi doreste ai proteja. Chiar daca este arogant si sarmant, Nikolai este loial, cinstit si sincer cu poporul si supusii sai.
Alina si Mal pe parcursul volumului trec prin diferite probleme, insa relatia dintre cei doi se raceste la un moment dat, din dorinta Alinei de-a avea mai multa putere si de-al infrange pe Intunecat. Alina se simte din ce in ce mai singura, iar Mal se refugiaza in antrenamente si lupte. Mal traieste cu frica ca o va pierde pe Alina, in interiorul lui se da o lupta continua din ce in ce mai evidenta, ii este frica ca Alina nu il mai iubeste, face greseli care o ranesc, dar Mal il ramane loial, o protejeaza si lupta alaturi de ea in confruntarea cu Intunecatul.
Intunecatul devine mai periculos, insetat de putere, nemilos, crud si ii pedepseste pe cei care l-au tradat.
Regatul Furtunilor este un roman plin de actiune, suspan si iubire. In acest volum se pune accent pe lupta pentru libertate si supravietuire.

Comentarii

Postări populare