Regatul umbrelor (Grisha #1)

Magnific. Epopeic. Irezistibil. Magic


Am citit pe nerasuflate cele 344 de pagini, am fost fascinata de toata povestea, fiind o combinatie de magie, iubire, putere, in care autoarea s-a jucat cu lumea reala si cu lumea plina de magie.

Falia Umbrei, un ţinut învăluit în beznă, populat de monştri, distruge treptat Ravka, o naţiune altădată măreaţă.
Alina, o fată orfană, singuratică, descoperă că posedă o putere unică, ce o face să pătrundă în lumea elitei magice a regatului – Grisha. Ar putea ea să destrame vraja demonică a Faliei Umbrei, eliberându-şi ţara?
Întunecatul, o fiinţă cu o putere de seducţie teribilă, este conducătorul Grishei. Dacă îşi va împlini destinul, Alina va fi nevoită să descopere cum să se folosească de harul său şi cum să reziste atracţiei periculoase pe care o simte faţă de temutul stăpân.
Însă în timp ce-şi contemplă viitorul năucitor, Alina nu-l poate uita pe Mal, cel mai bun prieten al său din copilărie.
Regatul umbrelor este un roman fascinant, in care autoarea prezinta o poveste fermacatoare si in acelasi timp infricosatoare. Alina este personajul principal, o fata obisnuita care detine fara sa stie puterea luminii, a crescut in orfelinat si acolo il cunoaste pe Mal, pe parcurs devin foarte buni prieteni. Alina este o fata inteligenta, puternica, singura si fragila. Pe parcursul romanului autoarea ne prezinta triunghiul amoros dintre Alina, Mal si Intunecat. Dupa ruptura de Mal, Alina se simte atrasa de Intunecatul, dar uneori tot Mal este cel la care se gandeste. Intunecatul profita de naivitatea ei, o seduce, astfel incat Alina sa nu isi de-a seama ca el o folosea doar ca sa isi atinga scopul, sa gaseasca cerbul, si cu ajutorul ei, el sa devina conducatorul. Intunecatul este un personaj misterios, seducator si totodata rau si inspaimantator. Dupa ce isi descopera mai bine puterea, Alina devine mai increzatoare si stapana pe ea. Il intalneste din nou pe Mal, relatia dintre ei se racise, dar in sufletele lor mai exista iubirea demult dobandita. Alina fuge cand isi da seama ca Intunecatul dorea sa devina stapan, Mal fuge si el din armata, o gaseste si fug impreuna de Intunecat, pana la urma sunt gasiti si adusi din nou la palat.
Mi-a placut foarte mult aceasta poveste dintre Alina si Mal, iubirea pe care si-o purtau si cat demult erau facuti unul pentru altul, chiar daca Alina se lasa cucerita de Intunecat, ea tot pe Mal il iubea, loialitatea lui Mal fata de ea, cand renunta la armata si fug impreuna, si infrunta toate obstacolele.
Ambitia de care da dovada Alina, cum invata sa lupte, sa isi cunoasta mai bine puterea si sa stapanesca toate tehnicile, incat sa-l infrunte pe Intunecat.
Este o carte care mi-a starnit interesul si care m-a cucerit de la primele pagini, am citit-o cu sufletul la gura.

Comentarii

Postări populare