Fluturi Striviti - M. Anjelais

Revin cu o noua recenzie la o carte pe care am citit-o si vreau sa impart cu voi cateva idei.
Este o carte usoara, care poate fi citita repede.
In aceasta carte este vorba despre doi adolescenti, care se simt atrasi unul de altul, promisi altuia inca din copilarie de catre mamele lor visatoare. Fata este dulce, intelegatoare si banala. Baiatul e stralucitor, charismatic si cu probleme de comportament.
Relatia lor e plina de suisuri si coborasuri, iar aceasta se transforma intr-un punct culminant infiorator care ar trebui sa duca la sacrificiul suprem.
Rautatea baiatului apare inca din copilarie, primul act de rautate are loc in curtea din spatele casei, cand cei doi se jucau, a aparut un fluture frumos si colorat, care s-a oprit pe o floare, Cadence il prinsese deja, si-a desfacut mainile sa-l vada si Sphinxie, fluturele statea calm, aripile-i sclipeau, cu piciorusele lipicioase intinse. Cadence si-a ridicat privirea, apoi si-a strans palmele si „am auzit cum fluturele e strivit.” A fost cel mai ingrozitor act de violenta la care a asistat Sphinxie. Cadence nu avea nicio urma de regret, dar uitandu-se in jur la cele intamplate, a inceput sa planga.
Tatal lui Sphinxie a observat comportamentul lui Cadence, ii era teama sa nu ii faca ceva si fiicei lui.
Actele de violenta ale lui Cadence devin mai dese, unele sunt asupra lui Sphinxie. Cadence impreuna cu mama sa se muta in alt oras, iar intalnirile lor devin mai rare. Pana cand Cadence afla ca este bolnav in faza terminala si ii cere lui Sphinx sa ii fie alaturi. Sphinx impreuna cu mama sa pleaca la Cadence, petrec timp impreuna, facand diverse activitati. Insa rautatea lui Cadence nu dispare, devine si mai rau, ranind-o in continuare pe Sphinx. Se aproprie data intoarcerii, dar Sphinx ii cere mamei sale ca ea sa mai ramana pana cand Cadence va muri, are nevoie de ea ca sa treaca prin perioada grea care urmeaza, fiind constienta ca acesta o poate rani la un moment dat. Sphinx ramane, Cadence este la fel de rau, incearca sa o manipuleze pe aceasta, spunandu-i ca sunt sortiti unul pentru celalalt si ca ar trebui sa isi puna capat zilelor. Sphinx nu accepta acest lucru, chiar daca planul celor doua mamici fusese ca ei doi sa aiba o relatie, iar cand vor fi adulti sa se casatoreasca, refuza sa faca asta, fiecare are destinul lui, insa ea vrea sa mearga mai departe alaturi de parintii ei.
In cele din urma Cadence moare, Leigh este devastata ca si ceilalti.
Sphinx isi strange lucrurile si paraseste casa, nu mai avand motiv sa ramana acolo. Se intoarce cu parintii ei acasa si incepe o viata noua.


Comentarii

Postări populare