Ingrijirea tenului

Ce pasii trebuie indepliniti pentru a avea un ten cat mai sanatos?

Hello, beauty! Am sa va raspund la aceasta intrebare in articolul care urmeaza, pasii care trebuie facuti dar si ce produse trebuie folosite ca sa ne ajute la pastrarea unui ten mai tanar.
Ingrijirea tenului este primul pas catre un ten frumos si curat, daca nu avem grija de el inca din adolescenta probleme apar treptat, iar la un moment dat nu mai putem scapa de ele sau putem ramane cu semne (ex: problemele cu acneea).
Pasul 1: CURATAREA 
Este un pas destul de important si indispensabil ingrijirii tenului. Curatarea tenului se face in functie de tipul de ten si de nevoile lui. Poti incepe prin a folosi lotiune demachianta pentru a indeparta orice reziduu de pe fata, aplici pe o discheta in cantitate moderata si incepi sa o masezi pe fata pentru a indeparta toate impuritatile. Poti sa continui cu un gel de curatare pentru tenul tau sau cu un toner.
Exfolierea este o etapa care ar trebui executata o data sau de doua ori pe saptamana pentru a indeparta celule moarte de la suprafata pielii, dar si punctele negre (incearca sa folosesti un exfoliant bland care sa nu iti agreseze foarte tare fata). Fetelor ca o incheiere la acest pas va spun: NICIODATA SA NU TE PUI LA SOMN CU MACHIAJ PE FATA, indiferent de situatie si ora.
Pasul 2: HIDRATAREA 
Acest pas pot spune ca este la fel de important ca primul, tenul nostru trebuie hidratat, da asa este, indiferent de problema acestuia (chiar daca avem acnee). Trebuie sa gasim o crema in functie de nevoile tenului nostru, cu mai putini parabeni si cat mai multe ingrediente naturale si care sa ajute tenul.
Puteti achizitiona creme de la diverse brand-uri (la roche posay, vichy, plush bio, ivatherm, bioderma,kiko etc)
Chiar si tenul cu probleme trebuie sa foloseasca o crema hidratanta, cremele destinate problemelor cu acneea nu toate au proprietatea de a hidrata, majoritatea trateaza problemele, iar in timpul tenul devine uscat si sensibil, de aceea inainte de a aplica crema pentru acnee aplica o crema hidratanta intr-un strat subtire.
Serul cu acid hialuronic poti sa il folosesti de cateva ori pe saptamana pentru ca hidrateaza si reda elasticitate tenului, oferind tenului un aspect mai sanatos si tanar.
Aplicarea lui se face inainte de crema hidratanta.
Puteti incerca serul cu acid hialuronic de la Beauty Drugs sau Liole.
Pasul 3: APLICAREA DE SPF, este nevoie de SPF la varsta noastra?
Sigur ca este nevoie de SPF, acesta nu trebuie sa lipseasca din ingrijirea noastra, chiar si iarna trebuie sa folosim SPF, nu doar vara cum suntem obisnuiti sa facem.
Razele soarelui imbatranesc prematur pielea, iar aceste efecte se pot vedea in timp. Crema cu SPF sau sray-ul cu SPF este ultima care trebuie aplicata pe ten in rutina ta de ingrijire a tenului.
Sper ca ti-am fost de ajutor cu cateva sfaturi in materie de skincare.
NU UITA, stresul, alimentatia, programul de somn pot afecta tenul tau. NU UITA sa bei apa, sa iti schimbi fata de perna (dermatologul imi zicea sa o schimb la 3-4 zile), sa dormi cel putin 7-8 ore/noapte si sa mananci cat mai sanatos.
Aveti grija de voi si de tenul vostru! 

Comentarii

Postări populare